Mt Nelson Residence 1
Image: Jonathan Wherrett
Mt Nelson Residence 2
Image: Jonathan Wherrett
Mt Nelson Residence 3
Image: Broderick Photography
Mt Nelson Residence 4
Image: Jonathan Wherrett

Mt Nelson Residence

This private residence sat proud of its bushland setting waiting for the cultivated space around the house to be created that would integrate it with its natural surrounds. The result of our collaboration with the owners is a landscape that is beautiful, functional and adaptable to their ever-changing needs.

The new landscape sits comfortably in its natural setting, creating expansive outdoor living spaces across the front yard and an animal proof edible garden to the rear of the house. Building materials included dolerite rock as feature boulders and gravel mulches. Elsewhere recycled materials were used to create the large decks on the north of the house.

The family is more than happy with the outcome, reckoning their lives wouldn’t be the same without it.